Przepisy: Kuchnia polska
Krewetki na grilowanym ananasie
- łatwe
- powyżej 60 min
Koszt przygotowania: średnie
Pora dania: lunch, obiad, kolacja
Liczba osób: 4 osoby
Głowne składniki: ryby i owoce morza
Sposób przygotowania: smażone, z grilla,
- Autor: Zuch
-
Składniki:
Odrobina cherry,
Świeża kolendra,
Swieża pietruszka,
Oliwa,
Masło,
Sól czarna cypryjska,
Czosnek.
Sposób przygotowania:
Świeżego ananasa pokroić na plastry (0, 8 mm – 1 cm), obtoczyć każdy (z umiarem) w kolendrze i wrzucić na bardzo rozgrzane sklarowane masło pół na pół z oliwą.
Na drugą patelnię na bardzo rozgrzane sklarowane masło pół na pół z oliwą wrzucamy krewetki i je opiekamy. Po czym opieczone przerzucamy na ananasy, i wszystko posypujemy cypryjską czarną solą, chwilę razem smażymy, żeby przeszły sobą smaki z obu patelni.
Na talerzu posypać kolendrą zmieszaną z pietruszką.
Komentarze
Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.