Krewetki na grilowanym ananasie

  • łatwe
  • powyżej 60 min

Koszt przygotowania: średnie

Pora dania: lunch, obiad, kolacja

Liczba osób: 4 osoby

Głowne składniki: ryby i owoce morza

Okazje: przyjęcie , urodziny,

Sposób przygotowania: smażone, z grilla,


  • Autor:
  • Ocena:
    (głosy: 3)
     

Składniki:

16-20 dużych krewetek (rozmiar 18-20) na plaster świeżego ananasa (1 cm grubości),
Odrobina cherry,
Świeża kolendra,
Swieża pietruszka,
Oliwa,
Masło,
Sól czarna cypryjska,
Czosnek.

Sposób przygotowania:

Krewetki natrzeć czosnkiem (zmiażdżonym) i świeżą kolendrą , skropić cherry i pozostawić na 2-3 godziny.
Świeżego ananasa pokroić na plastry (0, 8 mm – 1 cm), obtoczyć każdy (z umiarem) w kolendrze i wrzucić na bardzo rozgrzane sklarowane masło pół na pół z oliwą.
Na drugą patelnię na bardzo rozgrzane sklarowane masło pół na pół z oliwą wrzucamy krewetki i je opiekamy. Po czym opieczone przerzucamy na ananasy, i wszystko posypujemy cypryjską czarną solą, chwilę razem smażymy, żeby przeszły sobą smaki z obu patelni.
Na talerzu posypać kolendrą zmieszaną z pietruszką.

Oceń:
Dziękujemy!
poleć znajomemu drukuj zgłoś naruszenie

Komentarze

Nikt nie dodał jeszcze komentarza.

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.


Dodaj nowy przepis
webstar 2012