Przepisy: Kuchnia polska
Krokieciki w cieście francuskim
- łatwe
- do 60 min
Jaka?: Kuchnia miejska
Region: Podkarpacie
Koszt przygotowania: średnie
Pora dania: lunch, podwieczorek
Liczba osób: 4 i więcej
Głowne składniki: mięso i podroby
Okazje: przyjęcie , piknik, Sylwester,
Sposób przygotowania: pieczone
- Autor: alicja_adamek
-
Składniki:
50 dag kiszonej kapusty
10 dag grzybów
1 cebula
20 dag kiełbasy
2 łyżki oleju
sól, pieprz
Dodatkowo:
opakowanie mrożonego ciasta francuskiego
Sposób przygotowania:
Zimną kapustę z cebulą oraz osączone grzyby i kiełbasę przepuść przez maszynkę do mielenia mięsa. Całość dopraw solą i pieprzem.
Ciasto francuskie rozłóż na stolnicy i delikatnie rozwałkuj. Wzdłuż brzegu nałóż porcję farszu i zwiń w rulon. Następnie ostrym nożem zrób niewielkie nacięcia z góry.
Pokrój na paszteciki i przełóż na blachę. Gotowe bułeczki przed pieczeniem posmaruj rozmąconym jajkiem. Piecz w rozgrzanym do 180C piekarniku przez ok 20-25 min
Komentarze
Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.