
Przepisy: Kuchnia polska
Leniwa kapusta "pazibroda"
- średnie
 - do 60 min
 
Jaka?: Kuchnia wiejska
Koszt przygotowania: średnie
Pora dania: obiad
Liczba osób: 4 i więcej
Głowne składniki: warzywa
Okazje: Boże Narodzenie
Sposób przygotowania: gotowane , smażone,
- Autor: janmega
 - 
                       				   		
 
Składniki:
						1/4 kg białej kapusty
1/2 kg łuskanego grochu
1 kg ziemniaków
majeranek
kminek
sól
pieprz
1/2 szklanki oleju rzepakowego
1 duża cebula
3 duże ząbki czosnku
				
				
			1/2 kg łuskanego grochu
1 kg ziemniaków
majeranek
kminek
sól
pieprz
1/2 szklanki oleju rzepakowego
1 duża cebula
3 duże ząbki czosnku
Sposób przygotowania:
			Kapustę drobno pokroić, ugotować i odcedzić. Groch ugotować i osączyć w gęstym sitku. Ziemniaki obrać, ugotować i odcedzić. Do dużego garnka włożyć kapustę, groch, ziemniaki oraz przyprawy i rozgnieść tłuczkiem do ziemniaków. Przygotować omastę : na oleju usmażyć pokrojoną w kostkę cebulę i posiekany czosnek. Potrawę polać gorącą omastą, ponownie utłuc tłuczkiem i zaraz podawać.		
		
		
	








 zaloguj się przez Facebook

		








							
Komentarze
swawomirjrs | 21-02-2017
Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.