Przepisy: Kuchnia polska
Lody bananowe z mango i jagodami goji
- łatwe
- powyżej 60 min
Koszt przygotowania: średnie
Liczba osób: 4 osoby
Dieta: bezglutenowa
- Autor: BibliaSmakow
-
Składniki:
3 banany
1 mango
1/3 szklanki suszonych jagód goji
1 łyżka syropu klonowego
2 łyżki mleka kokosowego
listki mięty do dekoracji
1 mango
1/3 szklanki suszonych jagód goji
1 łyżka syropu klonowego
2 łyżki mleka kokosowego
listki mięty do dekoracji
Sposób przygotowania:
Banany obrać i drobno pokroić. Mango obrać, obkroić jak najdokładniej miąższ i pokroić w kostkę. W wysokim naczyniu zmiksować banany z mango, dodać mleczko kokosowe i syrop klonowy. Dokładnie wymieszać. Przełożyć do pojemnika i wstawić do zamrażalnika na 2 godziny. Po tym czasie lody powinny być gęstsze, ale nie zamrożone „na kość”. Jeśli są zbyt rzadkie, by je podać, trzeba potrzymać pudełko w zamrażalniku jeszcze około 30 minut.
Lody podałam w miseczkach, posypane jagodami goji i udekorowane liśćmi mięty.
Lody podałam w miseczkach, posypane jagodami goji i udekorowane liśćmi mięty.
Komentarze
Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.