
Przepisy: Kuchnia polska
Makaron z krewetkami i szpinakiem
- łatwe
- do 60 min
Koszt przygotowania: tanie
Liczba osób: 2 osoby
- Autor: kronskymikhailalex
-
Składniki:
200 g makaronu penne, 150 g krewetek, garść świeżego szpinaku, 2 ząbki czosnku, 2 łyżki oliwy z oliwek, sól, pieprz, sok z cytryny.
Sposób przygotowania:
Makaron ugotuj al dente. Na oliwie podsmaż czosnek, dodaj krewetki i smaż kilka minut. Wrzuć szpinak, wymieszaj i dodaj makaron. Skrop sokiem z cytryny, dopraw solą i pieprzem. Prosty, szybki i lekki posiłek idealny na wieczór. Więcej ciekawych przepisów znajdziesz na https://pin-up-online.kz/









zaloguj się przez Facebook







Komentarze
Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.