Przepisy: Kuchnia polska
MALINOWE BABECZKI Z BEZĄ
- łatwe
- powyżej 60 min
Region: Mazowsze
Koszt przygotowania: tanie
Pora dania: lunch
Liczba osób: 4 i więcej
Dieta: inna
Głowne składniki: nabiał , mąki, kasze , makarony, owoce,
Okazje: przyjęcie , urodziny, inne,
Sposób przygotowania: pieczone
- Autor: roman46
-
Składniki:
• 25 dag mąki
• 1 łyżeczka proszku do pieczenia
• 2 łyżki kakao
• 10 dag masła
• 5 dag cukru
• 1 opakowanie cukru waniliowego
• 2 żółtka
Beza:
• 2 białka
• 2 łyżki cukru
Ponadto:
• 35 dag malin
Sposób przygotowania:
Białka ubić ze szczyptą soli na sztywno, nie przerywając ubijania dodać cukier.
Ciasto wyjąć z lodówki i wylepić nim foremki do babek (foremki posmarować masłem i wysypać bułką tartą). Na cieście ułożyć maliny a następnie przykryć je ubitą pianą. Babeczki wstawić do piekarnika nagrzanego do 180oC na ok. 30 minut. Po wystudzeniu udekorować malinami i listkami mięty lub melisy.
Komentarze
Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.