MIELONE Z GRILLA Z BOCZKIEM I WARZYWAMI

  • łatwe
  • do 60 min

Region: Mazowsze

Koszt przygotowania: średnie

Pora dania: obiad

Liczba osób: 4 i więcej

Dieta: inna

Głowne składniki: warzywa , mięso i podroby,

Okazje: piknik

Sposób przygotowania: z grilla


  • Autor:
  • Ocena:
    (głosy: 0)
     

Składniki:

• ½ kg mięsa mielonego wieprzowego
• 1 czerstwa kajzerka
• 1 jajko
• ½ szklanki mleka
• 1 łyżeczka przyprawy do wieprzowiny, sól, pieprz, olej

NA FARSZ:
• 20 dag boczku
• 1 marchewka
• ½ cukinii
• ½ papryki czerwonej
• ½ papryki żółtej
• 1 cebula
• ½ pęczka natki

Sposób przygotowania:

Kajzerkę namoczyć w mleku, dobrze odcisnąć, połączyć z mięsem i jajkiem. Dodać przyprawę do wieprzowiny, sól i pieprz. Całość wyrobić na jednolitą masę.

Boczek, obraną marchewkę, cukinię i papryki pokroić w kostkę. Obraną z łupin cebulę i umytą natkę posiekać. Składniki farszu wymieszać, lekko obsmażyć na patelni na łyżce oleju.

Z mięsa uformować kotlety, w każdym zrobić zagłębienie i napełnić je farszem. Kotlety układać na folii aluminiowej i zawinąć. Opiekać kotlety na grillu 20 minut.

Oceń:
Dziękujemy!
poleć znajomemu drukuj zgłoś naruszenie

Komentarze

Nikt nie dodał jeszcze komentarza.

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.


Dodaj nowy przepis
webstar 2012