Przepisy: Kuchnia polska
MIELONE Z GRILLA Z BOCZKIEM I WARZYWAMI
- łatwe
- do 60 min
Region: Mazowsze
Koszt przygotowania: średnie
Pora dania: obiad
Liczba osób: 4 i więcej
Dieta: inna
Głowne składniki: warzywa , mięso i podroby,
Okazje: piknik
Sposób przygotowania: z grilla
- Autor: roman46
-
Składniki:
• 1 czerstwa kajzerka
• 1 jajko
• ½ szklanki mleka
• 1 łyżeczka przyprawy do wieprzowiny, sól, pieprz, olej
NA FARSZ:
• 20 dag boczku
• 1 marchewka
• ½ cukinii
• ½ papryki czerwonej
• ½ papryki żółtej
• 1 cebula
• ½ pęczka natki
Sposób przygotowania:
Boczek, obraną marchewkę, cukinię i papryki pokroić w kostkę. Obraną z łupin cebulę i umytą natkę posiekać. Składniki farszu wymieszać, lekko obsmażyć na patelni na łyżce oleju.
Z mięsa uformować kotlety, w każdym zrobić zagłębienie i napełnić je farszem. Kotlety układać na folii aluminiowej i zawinąć. Opiekać kotlety na grillu 20 minut.
Komentarze
Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.