Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o polityce cookies i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Nowe zasady wchodzące w życie 25 maja 2018. (więcej)

Nadziewany kabaczek

  • łatwe
  • powyżej 60 min

Koszt przygotowania: tanie

Liczba osób: 2 osoby

Głowne składniki: warzywa

Sposób przygotowania: pieczone


  • Autor:
  • Ocena:
    (głosy: 0)
     

Składniki:

1 kabaczek
1 torebka ryżu
Mała papryka czerwona i żółta
15 dag kukurydzy
1 duża cebula
Majeranek
Sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Kabaczek obierz ze skóry, przekrój na dwie łódeczki i wydrąż miąższ.
Ryż ugotuj w lekko osolonej wodzie, odcedź i ostudź.
Cebulę obierz a następnie pokrój w kostkę.
Papryki umyj, usuń gniazda nasienne i również pokrój w kostkę.
Cebulę zeszklij na patelni, dodaj paprykę, ryż i kukurydzę. Dopraw solą ,pieprzem i majerankiem.
Powstałe nadzienie włóż do wydrążonego kabaczka. Owiń w folię aluminiową i wstawić do rozgrzanego piekarnika. Zapiekaj około 50-60 minut w temperaturze 180 stopni.


Oceń:
Dziękujemy!
poleć znajomemu drukuj zgłoś naruszenie

Komentarze

Nikt nie dodał jeszcze komentarza.

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.


Dodaj nowy przepis
webstar 2012