Przepisy: Kuchnia polska
Sposób przygotowania:
Kabaczek obierz ze skóry, przekrój na dwie łódeczki i wydrąż miąższ.
Ryż ugotuj w lekko osolonej wodzie, odcedź i ostudź.
Cebulę obierz a następnie pokrój w kostkę.
Papryki umyj, usuń gniazda nasienne i również pokrój w kostkę.
Cebulę zeszklij na patelni, dodaj paprykę, ryż i kukurydzę. Dopraw solą ,pieprzem i majerankiem.
Powstałe nadzienie włóż do wydrążonego kabaczka. Owiń w folię aluminiową i wstawić do rozgrzanego piekarnika. Zapiekaj około 50-60 minut w temperaturze 180 stopni.
Ryż ugotuj w lekko osolonej wodzie, odcedź i ostudź.
Cebulę obierz a następnie pokrój w kostkę.
Papryki umyj, usuń gniazda nasienne i również pokrój w kostkę.
Cebulę zeszklij na patelni, dodaj paprykę, ryż i kukurydzę. Dopraw solą ,pieprzem i majerankiem.
Powstałe nadzienie włóż do wydrążonego kabaczka. Owiń w folię aluminiową i wstawić do rozgrzanego piekarnika. Zapiekaj około 50-60 minut w temperaturze 180 stopni.
Komentarze
Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.