Przepisy: Kuchnia polska
Nalewka Pigwówka
- średnie
- powyżej 60 min
Koszt przygotowania: średnie
Pora dania: podwieczorek, kolacja
Liczba osób: 4 i więcej
Głowne składniki: owoce, inne,
Okazje: przyjęcie , piknik, urodziny,
Sposób przygotowania: inne
- Autor: wakacjetam
-
Składniki:
10 goździków
pół laski wanilii
2cm. kory cynamonu
200g. miodu
2szkl spirytusu (o,5l.)
1l wódki
Sposób przygotowania:
Po tym czasie zlać do innego słoja nalew spirytusowy a owoce zasypać cukrem, dodać jeszcze miód i trzymać aż się rozpuści. Słojem należy od czasu do czasu potrząsać....
Powstały syrop zlać i połączyć z nalewem spirytusowym. Przefiltrować i rozlać do butelek.
Przechowywać w ciemnym i chłodnym miejscu co najmniej pół roku!!
Komentarze
Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.