Przepisy: Kuchnia polska
Orzeźwiający deser z owocami i lodami.
- łatwe
- do 60 min
Koszt przygotowania: tanie
Pora dania: podwieczorek
Liczba osób: 4 osoby
Głowne składniki: owoce
Okazje: przyjęcie
Sposób przygotowania: bez gotowania
- Autor: zmodelewski
-
Składniki:
Składniki:
• 40 dag miąższu arbuza
• 30 dag waniliowego serka homogenizowanego
• ¾ szklanki mieszanych owoców (porzeczek, jagód, agrestu, malin, jeżyn)
• 1 brzoskwinia
• 4 kulki lodów śmietankowych, waniliowych lub owocowych
• Listki mięty do dekoracji
• 40 dag miąższu arbuza
• 30 dag waniliowego serka homogenizowanego
• ¾ szklanki mieszanych owoców (porzeczek, jagód, agrestu, malin, jeżyn)
• 1 brzoskwinia
• 4 kulki lodów śmietankowych, waniliowych lub owocowych
• Listki mięty do dekoracji
Sposób przygotowania:
Przygotowanie:
• Miąższ arbuza pokrój w kostkę, usuń z niego pestki.
• Brzoskwinię umyj, obierz, pokrój w cienkie cząstki, usuń pestki. Pozostałe owoce oczyść, opłucz, osącz.
• Połowę arbuza, brzoskwini i mieszanych owoców zmiksuj z dobrze schłodzonym serkiem.
• Na dno 4 szklaneczek lub pucharków włóż po kilka kostek arbuza, wyłóż na nie masę serowo- owocową. Posyp pozostałymi owocami.
• Na wierzchu każdej porcji połóż kulkę lodów. Każdy deser udekoruj cząstkami brzoskwiń i listkami mięty. Deser podawaj od razu po przyrządzeniu.
• Miąższ arbuza pokrój w kostkę, usuń z niego pestki.
• Brzoskwinię umyj, obierz, pokrój w cienkie cząstki, usuń pestki. Pozostałe owoce oczyść, opłucz, osącz.
• Połowę arbuza, brzoskwini i mieszanych owoców zmiksuj z dobrze schłodzonym serkiem.
• Na dno 4 szklaneczek lub pucharków włóż po kilka kostek arbuza, wyłóż na nie masę serowo- owocową. Posyp pozostałymi owocami.
• Na wierzchu każdej porcji połóż kulkę lodów. Każdy deser udekoruj cząstkami brzoskwiń i listkami mięty. Deser podawaj od razu po przyrządzeniu.
Komentarze
Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.