Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o polityce cookies i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Nowe zasady wchodzące w życie 25 maja 2018. (więcej)

Orzeźwiający deser z owocami i lodami.

  • łatwe
  • do 60 min

Koszt przygotowania: tanie

Pora dania: podwieczorek

Liczba osób: 4 osoby

Głowne składniki: owoce

Okazje: przyjęcie

Sposób przygotowania: bez gotowania


  • Autor:
  • Ocena:
    (głosy: 0)
     

Składniki:

Składniki:
• 40 dag miąższu arbuza
• 30 dag waniliowego serka homogenizowanego
• ¾ szklanki mieszanych owoców (porzeczek, jagód, agrestu, malin, jeżyn)
• 1 brzoskwinia
• 4 kulki lodów śmietankowych, waniliowych lub owocowych
• Listki mięty do dekoracji

Sposób przygotowania:

Przygotowanie:
• Miąższ arbuza pokrój w kostkę, usuń z niego pestki.
• Brzoskwinię umyj, obierz, pokrój w cienkie cząstki, usuń pestki. Pozostałe owoce oczyść, opłucz, osącz.
• Połowę arbuza, brzoskwini i mieszanych owoców zmiksuj z dobrze schłodzonym serkiem.
• Na dno 4 szklaneczek lub pucharków włóż po kilka kostek arbuza, wyłóż na nie masę serowo- owocową. Posyp pozostałymi owocami.
• Na wierzchu każdej porcji połóż kulkę lodów. Każdy deser udekoruj cząstkami brzoskwiń i listkami mięty. Deser podawaj od razu po przyrządzeniu.

Oceń:
Dziękujemy!
poleć znajomemu drukuj zgłoś naruszenie

Komentarze

Nikt nie dodał jeszcze komentarza.

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.


Dodaj nowy przepis
webstar 2012