Przepisy: Kuchnia polska
PIECZARKI FASZEROWANE
- łatwe
- do 60 min
Pora dania: obiad
Głowne składniki: mięso i podroby
Sposób przygotowania: grillowane
- Autor: grzesio1403
-
Składniki:
SKŁADNIKI:
• 10 pieczarek
• 1 cebula
• 4 kaszanki
• ½ łyżeczki majeranku
• Łyżeczka koperku
• sól, pieprz
• po ½ kolorowej papryki
• olej
• zielenina do dekoracji
• 10 pieczarek
• 1 cebula
• 4 kaszanki
• ½ łyżeczki majeranku
• Łyżeczka koperku
• sól, pieprz
• po ½ kolorowej papryki
• olej
• zielenina do dekoracji
Sposób przygotowania:
PRZYGOTOWANIE:
1. Pieczarki oczyścić, posypać solą i pieprzem, ogonki i paprykę pokroić w drobną kostkę, część papryki do dekoracji w paseczki.
2. Cebulę obrać, pokroić w drobną kosteczkę i usmażyć na małej ilości oleju.
Jak się zeszkli dodać obraną ze skórki i pokrojoną na kawałki kaszankę i pokrojoną w kostkę paprykę i pieczarki. Wymieszać z majerankiem i pokrojonym koperkiem, i smażyć razem kilka minut, przyprawić do smaku.
3. Nadziewać pieczarki gotowym farszem, wierzchy udekorować paseczkami kolorowej papryki, owinąć w folię aluminiową i grillować około 35 minut.
4. Przed podaniem udekorować zieleniną.
1. Pieczarki oczyścić, posypać solą i pieprzem, ogonki i paprykę pokroić w drobną kostkę, część papryki do dekoracji w paseczki.
2. Cebulę obrać, pokroić w drobną kosteczkę i usmażyć na małej ilości oleju.
Jak się zeszkli dodać obraną ze skórki i pokrojoną na kawałki kaszankę i pokrojoną w kostkę paprykę i pieczarki. Wymieszać z majerankiem i pokrojonym koperkiem, i smażyć razem kilka minut, przyprawić do smaku.
3. Nadziewać pieczarki gotowym farszem, wierzchy udekorować paseczkami kolorowej papryki, owinąć w folię aluminiową i grillować około 35 minut.
4. Przed podaniem udekorować zieleniną.
Komentarze
Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.