Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o polityce cookies i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Nowe zasady wchodzące w życie 25 maja 2018. (więcej)

Pierś z warzywami

  • łatwe
  • do 60 min

Koszt przygotowania: średnie

Pora dania: obiad

Liczba osób: 2 osoby

Głowne składniki: warzywa , mięso i podroby,

Sposób przygotowania: smażone, duszone,


  • Autor:
  • Ocena:
    (głosy: 0)
     

Składniki:

Dwa pojedyncze filety z kurczaka
Kostka rosołowa pietruszka z lubczykiem
1 mała cebula
1 czerwona papryka
2 pomidory
1 mała cukinia
2 ząbki czosnku
Szczypta tymianku i rozmarynu
100ml bulionu
Sól, pieprz
Olej

Sposób przygotowania:

Pierś umyj, osusz i rozbij tłuczkiem.
Kostkę rosołową rozgnieć i połącz z jedną łyżeczką oliwy. Powstałą w ten sposób papką posmaruj filety z obydwu stron a następnie przyrumień na patelni, na 2-3 łyżkach oleju. Zmniejsz płomień i smaż ok. 10 minut z każdej strony.
Cebulę i cukinię pokrój w kostkę, paprykę w paski a pomidora na małe kawałki.
Czosnek przeciśnij przez praskę.
W rondlu rozgrzej 4 łyżki oliwy. Dodaj pokrojone warzywa, czosnek oraz po szczypcie tymianku i rozmarynu. Smaż ok. 10-15minut.
Podlej bulionem, dopraw solą i pieprzem i podduś ok. 5 minut.
Pierś podawaj z warzywami.

Oceń:
Dziękujemy!
poleć znajomemu drukuj zgłoś naruszenie

Komentarze

Nikt nie dodał jeszcze komentarza.

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.


Dodaj nowy przepis
webstar 2012