Placek a'la pizza

  • łatwe
  • do 60 min

Jaka?: Kuchnia wiejska

Region: Małopolska

Koszt przygotowania: tanie

Pora dania: kolacja

Liczba osób: 4 osoby

Dieta: inna

Głowne składniki: warzywa , mąki, kasze , makarony,

Okazje: inne

Sposób przygotowania: pieczone


  • Autor:
  • Ocena:
    (głosy: 0)
     

Składniki:

4 szklanki mąki,
4 łyżeczki proszku do pieczenia,
1 łyżka płaska soli,
2 jajka,
1 szklanka mleka,
1 szklanka kukurydzy,
5 pieczarek,
200 g sera żółtego
1/3 szklanki oleju,
1 łyżka tymianku,
1 łyżka oregano,
pieprz,
keczup.

Sposób przygotowania:

Mąkę wymieszać w naczyniu z proszkiem do pieczenia, solą, pieprzem,
oraz z tymiankiem i oregano. Dodać jajka i ser żółty (który
wcześniej
należy zetrzeć na tarce). Wlać mleko i olej. Zagnieść całość w
lepką masę. Formę dużą wysmarować tłuszczem i nałożyć ciasto. Na
wierzchu poukładać pokrojone pieczarki, posypać kukurydza, oraz
przyprawani/; oregano, piprzem i tymioankiem. Piec w temp. 180 st.C około
40 minut. Podawać ciepłe polane keczupem.


Oceń:
Dziękujemy!
poleć znajomemu drukuj zgłoś naruszenie

Komentarze

Nikt nie dodał jeszcze komentarza.

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.


Dodaj nowy przepis
webstar 2012