Przepisy: Kuchnia polska
Placek a'la pizza
- łatwe
- do 60 min
Jaka?: Kuchnia wiejska
Region: Małopolska
Koszt przygotowania: tanie
Pora dania: kolacja
Liczba osób: 4 osoby
Dieta: inna
Głowne składniki: warzywa , mąki, kasze , makarony,
Okazje: inne
Sposób przygotowania: pieczone
- Autor: ja_melia
-
Składniki:
4 łyżeczki proszku do pieczenia,
1 łyżka płaska soli,
2 jajka,
1 szklanka mleka,
1 szklanka kukurydzy,
5 pieczarek,
200 g sera żółtego
1/3 szklanki oleju,
1 łyżka tymianku,
1 łyżka oregano,
pieprz,
keczup.
Sposób przygotowania:
oraz z tymiankiem i oregano. Dodać jajka i ser żółty (który
wcześniej
należy zetrzeć na tarce). Wlać mleko i olej. Zagnieść całość w
lepką masę. Formę dużą wysmarować tłuszczem i nałożyć ciasto. Na
wierzchu poukładać pokrojone pieczarki, posypać kukurydza, oraz
przyprawani/; oregano, piprzem i tymioankiem. Piec w temp. 180 st.C około
40 minut. Podawać ciepłe polane keczupem.
Komentarze
Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.