Przepisy: Kuchnia polska
Rzodkiewkowy koktajl.
- łatwe
- do 30 min
Pora dania: śniadanie, kolacja
Dieta: wegetariańska
Głowne składniki: warzywa
Sposób przygotowania: bez gotowania
- Autor: zmodelewski
-
Składniki:
Składniki:
• 500ml maślanki
• 1 pęczek rzodkiewek
• 1 duży ogórek
• 1 pęczek szczypiorku
• 3 łyżeczki siemienia lnianego
• Pieprz, sól
• 500ml maślanki
• 1 pęczek rzodkiewek
• 1 duży ogórek
• 1 pęczek szczypiorku
• 3 łyżeczki siemienia lnianego
• Pieprz, sól
Sposób przygotowania:
Przygotowanie:
• Warzywa dokładnie umyj. Kilka gałązek szczypiorku i jedną rzodkiewkę pozostaw do dekoracji.
• Ogórek, rzodkiewki i szczypiorek pokrój na kawałki. Wszystko zmiksuj razem z maślanką i siemieniem. Na koniec dopraw do smaku solą i pieprzem.
• Gotowy koktajl schłódź. Podawaj udekorowany plasterkami rzodkiewki i szczypiorkiem.
• Warzywa dokładnie umyj. Kilka gałązek szczypiorku i jedną rzodkiewkę pozostaw do dekoracji.
• Ogórek, rzodkiewki i szczypiorek pokrój na kawałki. Wszystko zmiksuj razem z maślanką i siemieniem. Na koniec dopraw do smaku solą i pieprzem.
• Gotowy koktajl schłódź. Podawaj udekorowany plasterkami rzodkiewki i szczypiorkiem.
Komentarze
Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.