Przepisy: Kuchnia polska
"Samo zdrowie" - surówka z czarnej rzepy z marchewką i świeżą bazylią
- łatwe
- do 30 min
Koszt przygotowania: tanie
Pora dania: lunch, obiad, podwieczorek, kolacja
Liczba osób: 2 osoby
Dieta: wegetariańska, bezglutenowa, niskokaloryczna,
Głowne składniki: warzywa , nabiał ,
Sposób przygotowania: bez gotowania
- Autor: zuchna
-
Składniki:
1-2 marchewki
4 czubate łyżki gęstej smietany
świeża bazylia
świeża mięta
szczypta soli
1 łyżeczka cukru
kilka kropli soku z cytryny
Sposób przygotowania:
Cukier wymieszać ze śmietana,aż się rozpuści. Dodać do surówki. Posypać posiekaną bazylią i miętą. Wszystkie składniki dobrze wymieszać.
Komentarze
Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.