"Samo zdrowie" - surówka z czarnej rzepy z marchewką i świeżą bazylią

  • łatwe
  • do 30 min

Koszt przygotowania: tanie

Pora dania: lunch, obiad, podwieczorek, kolacja

Liczba osób: 2 osoby

Dieta: wegetariańska, bezglutenowa, niskokaloryczna,

Głowne składniki: warzywa , nabiał ,

Sposób przygotowania: bez gotowania


  • Autor:
  • Ocena:
    (głosy: 9)
     

Składniki:

1 duża czarna rzepa
1-2 marchewki
4 czubate łyżki gęstej smietany
świeża bazylia
świeża mięta
szczypta soli
1 łyżeczka cukru
kilka kropli soku z cytryny

Sposób przygotowania:

Rzodkiew, marchew obrać ze skóry i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Skropić sokiem z cytryny i lekko posolić.
Cukier wymieszać ze śmietana,aż się rozpuści. Dodać do surówki. Posypać posiekaną bazylią i miętą. Wszystkie składniki dobrze wymieszać.

Oceń:
Dziękujemy!
poleć znajomemu drukuj zgłoś naruszenie

Komentarze

Nikt nie dodał jeszcze komentarza.

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.


Dodaj nowy przepis
webstar 2012