Przepisy: Kuchnia polska
Śliwki w czekoladzie
- łatwe
- do 30 min
Jaka?: Kuchnia wiejska
Koszt przygotowania: tanie
Pora dania: podwieczorek
Liczba osób: 4 i więcej
Głowne składniki: owoce
Okazje: przyjęcie , piknik, inne,
Sposób przygotowania: gotowane na parze, inne,
- Autor: wakacjetam
-
Składniki:
piersiówka wódki
tabliczka czekolady
Sposób przygotowania:
Rano śliwki odsączamy na sicie, w miedzy czasie rozpuszczamy czekoladę w kąpieli wodnej - czyli w miseczce żaroodpornej ustawionej na garnku z taką ilością wody żeby nie dotykała dna miseczki.
Zanurzamy śliwki pojedynczo w czekoladzie i układamy na pergaminie do zastygnięcia i już!
Nie należy iść na łatwiznę i wsypywać wszystkich śliwek na raz do czekolady bo alkohol ją zważy i nici z przekąski.... odrobinę cierpliwości a sukces murowany
Smacznego
Komentarze
Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.