Przepisy: Kuchnia polska
Zupa pomidorowa z papryką i lubczykiem
- łatwe
- do 60 min
Jaka?: Kuchnia wiejska
Region: Podkarpacie
Koszt przygotowania: tanie
Pora dania: obiad
Liczba osób: 4 i więcej
Dieta: wegetariańska, bezglutenowa,
Głowne składniki: warzywa
Okazje: afrodyzjaki
Sposób przygotowania: gotowane , duszone,
- Autor: BibliaSmakow
-
Składniki:
1 czerwona papryka
3 szklanki bulionu warzywnego
2 szalotki
3 ząbki czosnku
1 płaska łyżka lubczyku
1/2 łyżki bazylii
2 łyżeczki cukru
1 łyżeczka słodkiej papryki
1/2 łyżeczki ostrej papryki
odrobina soli do smaku
2 łyżki oliwy
koperek do dekoracji
Komentarze
Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.