Przepisy: Kuchnie świata
Biszkopt z morelami
- średnie
- do 60 min
Jaka?: Kuchnia austriacka
Koszt przygotowania: średnie
Pora dania: podwieczorek
Liczba osób: 4 i więcej
Dieta: wysokokaloryczna
Głowne składniki: mąki, kasze , makarony
Sposób przygotowania: pieczone
- Autor: SuperKuchnia
-
Składniki:
250 g masła
4 jajka
250 g cukru
500 g mąki
1 cukier waniliowy
1 proszek do pieczenia
1/8 l mleka
Sposób przygotowania:
Formę wyłożyć papierem do pieczenia lub wysmarować masłem i wysypać bułką tartą. Następnie umieścić w niej ciasto.
Morele przepołowić, usunąć pestki i poukładać na cieście.
Piec 45 min. w piekarniku rozgrzanym do 175°C.
Komentarze
Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.