Przepisy: Kuchnie świata
Cytrynowy sandacz z porami w białym winie
- średnie
- do 60 min
Jaka?: Kuchnia francuska
Koszt przygotowania: średnie
Pora dania: lunch, obiad, kolacja
Liczba osób: 4 osoby
Głowne składniki: warzywa , mąki, kasze , makarony, ryby i owoce morza,
Okazje: przyjęcie , Wielkanoc ,
Sposób przygotowania: smażone, duszone,
- Autor: BibliaSmakow
-
Składniki:
1 duży por
4 łyżki mąki
1 łyżka śmietany
2 cytryny
1 szklanka białego wina
4 łyżki masła
sól
pieprz kajeński
Sposób przygotowania:
Pory wyłożyć na talerz, na nich ułożyć filet z ryby, udekorować plasterkami cytryny.
Komentarze
Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.