Przepisy: Kuchnie świata
Frikadeller z ziemniakiem i kapustą czerwoną
- średnie
- do 60 min
Jaka?: Kuchnia czeska
Koszt przygotowania: średnie
Liczba osób: 4 osoby
Dieta: wysokokaloryczna
Głowne składniki: mięso i podroby
Okazje: inne
Sposób przygotowania: smażone
- Autor: SuperKuchnia
-
Składniki:
500 g mielonego mięsa wieprzowego
1/2 żółtej papryki
1 łyżka masła
1 jajko
mleko
1 bułka
1 cebula
olej roślinny
sól
pieprz
oregano
500 g młodych ziemniaków
1 czerwonej kapusty konserwowej
remulada
1/2 żółtej papryki
1 łyżka masła
1 jajko
mleko
1 bułka
1 cebula
olej roślinny
sól
pieprz
oregano
500 g młodych ziemniaków
1 czerwonej kapusty konserwowej
remulada
Sposób przygotowania:
Mięso mielone mieszamy z bułką namoczoną w mleku, jajkiem, spienioną na maśle cebulą i papryką. Doprawiamy i formujemy małe kotleciki, które powoli smażymy na oleju.
Podajemy z ziemniakiem, kapustą i remuladą.
Podajemy z ziemniakiem, kapustą i remuladą.
Komentarze
Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.