Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o polityce cookies i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Nowe zasady wchodzące w życie 25 maja 2018. (więcej)

Gulasz frenštátski z kaszą gryczaną

  • średnie
  • do 60 min

Jaka?: Kuchnia czeska

Koszt przygotowania: średnie

Liczba osób: 4 osoby

Dieta: wysokokaloryczna

Głowne składniki: warzywa , mięso i podroby,

Okazje: inne

Sposób przygotowania: smażone, duszone,


  • Autor:
  • Ocena:
    (głosy: 0)
     

Składniki:

200 g kaszy gryczanej
400 g przerośniętej wieprzowiny
200 g mieszanki warzyw mrożonych
(marchew, fasolka, groszek, kukurydza)
2 łyżki smalcu lub oleju
1 mała cebula
sól
tarty kminek
mielony pieprz

Sposób przygotowania:

Kaszę gryczaną wysypujemy na gęste sito i zalewamy gorącą wodą.

Na tłuszczu podsmażamy na złoty kolor drobno pokrojoną cebulę. Dodajemy pokrojone na mniejsze kawałki mięso wieprzowe, solimy, dodajemy kminek, pieprz mielony i odcedzona kaszę gryczaną.
Podlewamy wodą i dusimy prawie do miękkości.

Na koniec dodajemy mieszankę warzyw, mieszamy i powoli pieczemy jeszcze w piekarniku, pod przykryciem.

Oceń:
Dziękujemy!
poleć znajomemu drukuj zgłoś naruszenie

Komentarze

Nikt nie dodał jeszcze komentarza.

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.


Dodaj nowy przepis
webstar 2012