Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o polityce cookies i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Nowe zasady wchodzące w życie 25 maja 2018. (więcej)

Gulasz rzeźnika praskiego

  • średnie
  • powyżej 60 min

Jaka?: Kuchnia czeska

Koszt przygotowania: średnie

Pora dania: obiad, kolacja

Liczba osób: 4 osoby

Dieta: wysokokaloryczna

Głowne składniki: mięso i podroby

Okazje: inne

Sposób przygotowania: duszone


  • Autor:
  • Ocena:
    (głosy: 0)
     

Składniki:

600 g pręgi wołowej
3 łyżki smalcu
2 duże cebule
1 łyżka przecieru pomidorowego
przyprawy do gulaszu
sól, czosnek
chrzan
4 plastry szynki (à 10 g)
60 g parówek lub kiełbasy
olej
cebula

Sposób przygotowania:

Pręgę wołową kroimy w kostkę. W rondelku na smalcu podsmażamy drobno pokrojoną cebulę, do której dodajemy mięso, przecier, czosnek utarty z solą i przyprawy do gulaszu. Podlewamy bardzo małą ilością wody. Powoli dusimy w sosie własnym. Nie przecedzamy.

Każdą porcję uzupełniamy zrolowaną szynką z tartym chrzanem, plastrami pokrojonych parówek i plastrami cebuli podsmażonymi na oleju.

Oceń:
Dziękujemy!
poleć znajomemu drukuj zgłoś naruszenie

Komentarze

Nikt nie dodał jeszcze komentarza.

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.


Dodaj nowy przepis
webstar 2012