Przepisy: Kuchnie świata
Gulasz rzeźnika praskiego
- średnie
- powyżej 60 min
Jaka?: Kuchnia czeska
Koszt przygotowania: średnie
Liczba osób: 4 osoby
Dieta: wysokokaloryczna
Głowne składniki: mięso i podroby
Okazje: inne
Sposób przygotowania: duszone
- Autor: SuperKuchnia
-
Składniki:
600 g pręgi wołowej
3 łyżki smalcu
2 duże cebule
1 łyżka przecieru pomidorowego
przyprawy do gulaszu
sól, czosnek
chrzan
4 plastry szynki (à 10 g)
60 g parówek lub kiełbasy
olej
cebula
3 łyżki smalcu
2 duże cebule
1 łyżka przecieru pomidorowego
przyprawy do gulaszu
sól, czosnek
chrzan
4 plastry szynki (à 10 g)
60 g parówek lub kiełbasy
olej
cebula
Sposób przygotowania:
Pręgę wołową kroimy w kostkę. W rondelku na smalcu podsmażamy drobno pokrojoną cebulę, do której dodajemy mięso, przecier, czosnek utarty z solą i przyprawy do gulaszu. Podlewamy bardzo małą ilością wody. Powoli dusimy w sosie własnym. Nie przecedzamy.
Każdą porcję uzupełniamy zrolowaną szynką z tartym chrzanem, plastrami pokrojonych parówek i plastrami cebuli podsmażonymi na oleju.
Każdą porcję uzupełniamy zrolowaną szynką z tartym chrzanem, plastrami pokrojonych parówek i plastrami cebuli podsmażonymi na oleju.
Komentarze
Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.