Przepisy: Kuchnie świata
Kaczka pieczona z knedlami i z kapustą
- średnie
- powyżej 60 min
Jaka?: Kuchnia czeska
Koszt przygotowania: średnie
Liczba osób: 4 i więcej
Dieta: wysokokaloryczna
Głowne składniki: mięso i podroby
Okazje: przyjęcie , urodziny, Sylwester, inne,
Sposób przygotowania: pieczone, smażone,
- Autor: SuperKuchnia
-
Składniki:
3–4 łyżki kminku
sól do smaku
Sposób przygotowania:
Kaczkę podczas pieczenia polewamy powstałym sosem, aby mniej tłuste części nie wysuszyły się zbytnio.
Tłuszcz z sosu zlewamy, do sosu dolewamy niewielką ilość gorącej wody, krótko gotujemy i przecedzamy, następnie dodajemy odlany wcześniej tłuszcz i dobrze mieszamy.
Dodatki:
Dodatkiem do pieczonej kaczki mogą być knedle bułczane lub ziemniaczane i biała lub czerwona kapusta. Odpowiednie są też gotowane ziemniaki i różne rodzaje sałatek warzywnych.
Komentarze
Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.