Przepisy: Kuchnie świata
Marynowane steki z miecznika
- średnie
- powyżej 60 min
Jaka?: Kuchnia francuska
Koszt przygotowania: średnie
Pora dania: obiad
Liczba osób: 4 osoby
Dieta: wysokokaloryczna
Głowne składniki: warzywa , ryby i owoce morza,
Okazje: przyjęcie
Sposób przygotowania: gotowane , marynowane , grillowane, z grilla,
- Autor: janmega
-
Składniki:
drobno starta skórka oraz świeżo wyciśnięty sok z dużej cytryny
1 łyżka klarowanego miodu
1 łyżka sosu sojowego
2 płaskie łyżeczki suszonego oregano
1/4 płaskiej łyżeczki soli
1/4 łyzeczki sosu Tabasco
4 grube płaty miecznika, każdy o wadze około 175 g
550 g małych, młodych ziemniaków, oskrobanych
4 kolby kukurydzy, obrane z liści
30 g masła
Komentarze
Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.