Przepisy: Kuchnie świata
Placek z indyka i burakami
- średnie
- powyżej 60 min
Jaka?: Kuchnia hiszpańska
Koszt przygotowania: drogie
Pora dania: obiad
Liczba osób: 4 osoby
Dieta: wysokokaloryczna
Głowne składniki: warzywa , nabiał , mięso i podroby,
Okazje: inne
Sposób przygotowania: smażone
- Autor: janmega
-
Składniki:
1 średniej wielkości cebula, obrana i drobno pokrojona
340 g mielonego mięsa indyka
675 g ziemniaków, obranych, podgotowanych przez 10 minut, ostudzonych i startych
225 g gotowanych buraków, obranych i pokrojonych w kostkę
1 duża cukinia bez gniazda nasiennego, grubo starta i odciśnięta
parę listków świeżej szałwi
parę listków świeżego rozmarynu
1 płaska łyżeczka soli
świeżo mileony czarny pieprz
gałązki świeżego kopru do przybrania
Komentarze
Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.