Przepisy: Kuchnie świata
Podroby gęsie w sosie paprykowym
- łatwe
- do 60 min
Jaka?: Kuchnia czeska
Koszt przygotowania: średnie
Liczba osób: 4 osoby
Dieta: wysokokaloryczna
Głowne składniki: mięso i podroby
Okazje: inne
Sposób przygotowania: smażone, duszone,
- Autor: SuperKuchnia
-
Składniki:
400 g podrobów gęsich
2 cebule
100 ml śmietany
2 łyżki słodkiej papryki węgierskiej
200 ml wywaru mięsnego
100 g smalcu gęsiego lub wieprzowego
100 g kwaśniej śmietany
łyżka tartego kminu
sól
2 cebule
100 ml śmietany
2 łyżki słodkiej papryki węgierskiej
200 ml wywaru mięsnego
100 g smalcu gęsiego lub wieprzowego
100 g kwaśniej śmietany
łyżka tartego kminu
sól
Sposób przygotowania:
Na smalcu opiekamy drobno pokrojoną cebulę. Gdy się spieni, dodajemy posolone podroby gęsie, kminek i słodką paprykę, krótko podsmażamy. Wszystko podlewamy wywarem i dusimy do miękkości. Na koniec dodajemy śmietanę i w razie potrzeby dosalamy.
Komentarze
Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.