Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o polityce cookies i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Nowe zasady wchodzące w życie 25 maja 2018. (więcej)

Pstrąg wędzony z dressingiem koperkowym

  • średnie
  • do 60 min

Jaka?: Kuchnia czeska

Koszt przygotowania: średnie

Pora dania: lunch, kolacja

Liczba osób: 4 osoby

Głowne składniki: ryby i owoce morza

Okazje: inne

Sposób przygotowania: bez gotowania


  • Autor:
  • Ocena:
    (głosy: 1)
     

Składniki:

1 pstrąg wędzony o wadze ok. 400 g
200 ml kwaśnej śmietany
sok z połówki cytryny
kilka gałązek świeżego kopru
pieprz mielony
sól

Sposób przygotowania:

Z kwaśną śmietaną mieszamy sok z cytryny i drobno pokrojony koperek. Doprawiamy solą i pieprzem.

Na talerz nakładamy kształtne kawałki wędzonego pstrąga i polewamy dressingiem koperkowym. Podajemy na zimno.

Dodatki:
chleb, bułki, sałatki warzywne

Oceń:
Dziękujemy!
poleć znajomemu drukuj zgłoś naruszenie

Komentarze

  • zgłoś naruszenie

    lilianna_celmer | 27-03-2014

    witam.pstrag po czesku wydaje sie byc wspaniala potrawa, poza tym pstrag wogole ma b.smaczne mieso.ps.ja mocze jeszcze/mimo , ze jest chudy/w melku, to poprawia smak wartoscrybki.polecam.lc.

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.


Dodaj nowy przepis
webstar 2012