Przepisy: Kuchnie świata
Ryba z grilla z warzywami na sposób śródziemnomorski
- średnie
- do 60 min
Jaka?: Kuchnia śródziemnomorska
Koszt przygotowania: średnie
Pora dania: obiad
Liczba osób: 4 osoby
Dieta: wysokokaloryczna
Głowne składniki: warzywa , ryby i owoce morza,
Okazje: piknik
Sposób przygotowania: grillowane
- Autor: janmega
-
Składniki:
6 łyżek oliwy z oliwek
4 dzwonka halibuta, łososia lub dorsza, każde po ok 175 g
4 małe główki czosnku, obrane z suchej, zewnętrznej łupiny
2 łyżki siekanej natki pietruszki
świeżo zmielony czarny pieprz
450 g bakłażanów, oczyszczonych i pokrojonych w grube plastry
4 średniej wielkości pomidory, przekrojone na połówki
8 grubych kromek bułki paryskiej
Komentarze
Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.