Schab w miodzie z ziołami

  • średnie
  • powyżej 60 min

Jaka?: Kuchnia ukraińska

Koszt przygotowania: średnie

Pora dania: obiad

Liczba osób: 4 i więcej

Dieta: wysokokaloryczna

Głowne składniki: mięso i podroby

Okazje: przyjęcie , inne,

Sposób przygotowania: pieczone


  • Autor:
  • Ocena:
    (głosy: 0)
     

Składniki:

schab 1 kg
miód 4 łyżki stołowe
ocet balsamiczny 3 łyżki stołowe
zioła prowansalskie
sól, pieprz cytrynowy
oliwa

Sposób przygotowania:

Marynata:

Połączyć mód, zioła prowansalskie, dodać oliwę, ocet balsamiczny, sól, pieprz cytrynowy.

Wysmarować schab marynatą, owinąć folią przezroczystą i odstawić do lodówki na 2-3 godziny (najlepiej - na noc)

Po wyjęciu z lodówki wyjąć mięso z folii i zawinąć w folię aluminiową lub włożyć w rękaw do pieczenia.

Piec w piekarniku rozgrzanym do 200 st., około 2 godzin.

20 min przed wyjęciem z piekarnika, rozwinąć folię/rozciąć rękaw do pieczenia i przyrumienić tak, by "skórka" była chrupiąca.


Oceń:
Dziękujemy!
poleć znajomemu drukuj zgłoś naruszenie

Komentarze

Nikt nie dodał jeszcze komentarza.

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.


Dodaj nowy przepis
webstar 2012