Przepisy: Kuchnie świata
Zupa rybna z łososiem
- łatwe
- do 60 min
Jaka?: Kuchnia rosyjska
Koszt przygotowania: średnie
Liczba osób: 4 osoby
Dieta: niskokaloryczna
Głowne składniki: warzywa , ryby i owoce morza,
Sposób przygotowania: gotowane
- Autor: alina_leska
-
Składniki:
filet z łososia 500 g
ziemniaki 300 g
marchewka 2 szt.
seler 50 g
pietruszka 1 szt.
por 1 mały
szczypiorek
ziele angielskie
5 rodzajów zmielonego pieprzu
sól
ziemniaki 300 g
marchewka 2 szt.
seler 50 g
pietruszka 1 szt.
por 1 mały
szczypiorek
ziele angielskie
5 rodzajów zmielonego pieprzu
sól
Sposób przygotowania:
Filet z łososia, obrane ziemniaki pokroić na średnie kawałki.
Warzywa obrać. 1 marchewkę pokroić w półkrążki, por pokroić na kilka części.
Najpierw wrzucić do wrzącej wody ziemniaki, marchewkę, pietruszkę, seler. Gotować przez 20-30 min. Po ugotowaniu się warzyw, wrzucić kawałki łososia i gotować nie dłużej niż 10-15 min.
Na sam koniec dodać ziele angielskie, liść laurowy, sól, odrobinę pieprzu.
Już na talerzu posypać drobno pokrojonym szczypiorkiem i 5-ma rodzajami pieprzu.
Warzywa obrać. 1 marchewkę pokroić w półkrążki, por pokroić na kilka części.
Najpierw wrzucić do wrzącej wody ziemniaki, marchewkę, pietruszkę, seler. Gotować przez 20-30 min. Po ugotowaniu się warzyw, wrzucić kawałki łososia i gotować nie dłużej niż 10-15 min.
Na sam koniec dodać ziele angielskie, liść laurowy, sól, odrobinę pieprzu.
Już na talerzu posypać drobno pokrojonym szczypiorkiem i 5-ma rodzajami pieprzu.
Komentarze
Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.