Przepisy: Kuchnia polska
Sposób przygotowania:
Truskawki umyj, obierz z szypułek.
1 galaretkę truskawkową rozpuść w ½ szklance gorącej wody, pozostaw do ostygnięcia.
Schłodzoną ubijaj mikserem około 2-3 minut aż zwiększy swoją objętość. Nie przerywając ubijania dodawaj stopniowo 3 serki.
Powstałą masę wylej na tortownicę, wstaw do lodówki aby się ścisnęło.
Po wyjęciu ułóż na niej truskawki.
Rozpuść galaretkę pomarańczową w 1 ½ szklance gorącej wody i ostudź. Tężejącą wylej na wcześniejszą warstwę pokrytą truskawkami.
Powtórz te same czynności z pozostałymi galaretkami.
1 galaretkę truskawkową rozpuść w ½ szklance gorącej wody, pozostaw do ostygnięcia.
Schłodzoną ubijaj mikserem około 2-3 minut aż zwiększy swoją objętość. Nie przerywając ubijania dodawaj stopniowo 3 serki.
Powstałą masę wylej na tortownicę, wstaw do lodówki aby się ścisnęło.
Po wyjęciu ułóż na niej truskawki.
Rozpuść galaretkę pomarańczową w 1 ½ szklance gorącej wody i ostudź. Tężejącą wylej na wcześniejszą warstwę pokrytą truskawkami.
Powtórz te same czynności z pozostałymi galaretkami.
Komentarze
Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.