Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o polityce cookies i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Nowe zasady wchodzące w życie 25 maja 2018. (więcej)

Bakusiowy sernik

  • łatwe
  • do 60 min

Koszt przygotowania: tanie

Liczba osób: 4 i więcej

Głowne składniki: nabiał , owoce,


  • Autor:
  • Ocena:
    (głosy: 0)
     

Składniki:

Ok. 1 kg truskawek
2 galaretki truskawkowe
2 galaretki pomarańczowe
6 śmietankowych serków Bakuś

Sposób przygotowania:

Truskawki umyj, obierz z szypułek.

1 galaretkę truskawkową rozpuść w ½ szklance gorącej wody, pozostaw do ostygnięcia.
Schłodzoną ubijaj mikserem około 2-3 minut aż zwiększy swoją objętość. Nie przerywając ubijania dodawaj stopniowo 3 serki.
Powstałą masę wylej na tortownicę, wstaw do lodówki aby się ścisnęło.
Po wyjęciu ułóż na niej truskawki.
Rozpuść galaretkę pomarańczową w 1 ½ szklance gorącej wody i ostudź. Tężejącą wylej na wcześniejszą warstwę pokrytą truskawkami.
Powtórz te same czynności z pozostałymi galaretkami.


Oceń:
Dziękujemy!
poleć znajomemu drukuj zgłoś naruszenie

Komentarze

Nikt nie dodał jeszcze komentarza.

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.


Dodaj nowy przepis
webstar 2012