Przepisy: Kuchnia polska
Botwinka na ostro
- łatwe
- do 60 min
Jaka?: Kuchnia wiejska
Region: Małopolska
Koszt przygotowania: tanie
Pora dania: lunch
Liczba osób: 4 i więcej
Dieta: niskokaloryczna
Głowne składniki: inne
Okazje: inne
Sposób przygotowania: gotowane
- Autor: ja_melia
-
Składniki:
3 młode ziemniaki,
1 litr wody
pietruszka,
sól, piperz, curry,
1 marchew
5 łyżek śmietany do zupy
ząbek czosnku
Sposób przygotowania:
wsypujemy je i gotujemy az będą miękkie. Gdy są już gotowe dodajemy
pokrojoną drobno całą botwinkę oraz posiekaną pietruszke.
Przyprawiamy
całość solą, piperzem i curry. Studzimy i dodajemy na koniec
śmietankę. Polecam jeśc z chlebem.
Komentarze
Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.