
Przepisy: Kuchnia polska
bubbles & squeak
- łatwe
 - do 30 min
 
Koszt przygotowania: tanie
Pora dania: śniadanie, kolacja
Liczba osób: 4 osoby
Głowne składniki: inne
Sposób przygotowania: smażone
- Autor: wakacjetam
 - 
                       				   		
 
Składniki:
						masło
kropla oliwy (no dwie)
sól i pieprz do smaku
i resztki z "wczorajszego" obiadu...
tzn:
ziemniaki
warzywa - najlepiej gotowane, np: groszek z marchewką, kapusta zasmażana albo brukselka
mięso - pozostałości z pieczystego najlepsze ale i kotlety ujdą...
				
				
			kropla oliwy (no dwie)
sól i pieprz do smaku
i resztki z "wczorajszego" obiadu...
tzn:
ziemniaki
warzywa - najlepiej gotowane, np: groszek z marchewką, kapusta zasmażana albo brukselka
mięso - pozostałości z pieczystego najlepsze ale i kotlety ujdą...
Sposób przygotowania:
			bubbles & squeak to pyszny Brytyjski sposób na solidne poniedziałkowe śniadanie.
Ziemniaki należy rozgnieść praską, warzywa i mięso jeżeli są w dużych kawałkach pokroić.
Wszystkie składniki wymieszać i doprawić do smaku.
Na rozgrzaną patelnię wrzucamy masło i kilka kropel oliwy dzięki której masło się nie przypali, wykładamy masę i wyrównujemy placek - powinien mieć ok 2cm grubości. Na niewielkim ogniu rumienimy z obu stron i gotowe.
Tak proste i genialne zarazem....ja uwielbiam bubbles & squeak z jajkiem w koszulce podane na lodowej sałacie :):)
Cudowny początek tygodnia gwarantowany :)
		
		
	Ziemniaki należy rozgnieść praską, warzywa i mięso jeżeli są w dużych kawałkach pokroić.
Wszystkie składniki wymieszać i doprawić do smaku.
Na rozgrzaną patelnię wrzucamy masło i kilka kropel oliwy dzięki której masło się nie przypali, wykładamy masę i wyrównujemy placek - powinien mieć ok 2cm grubości. Na niewielkim ogniu rumienimy z obu stron i gotowe.
Tak proste i genialne zarazem....ja uwielbiam bubbles & squeak z jajkiem w koszulce podane na lodowej sałacie :):)
Cudowny początek tygodnia gwarantowany :)









 zaloguj się przez Facebook

		








							
Komentarze
Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.