Chłodnik miętowo- ogórkowy

  • łatwe
  • do 30 min

Jaka?: Kuchnia miejska

Koszt przygotowania: tanie

Pora dania: lunch, obiad, kolacja

Liczba osób: 4 osoby

Dieta: wegetariańska, niskokaloryczna,

Głowne składniki: warzywa , nabiał ,

Okazje: inne

Sposób przygotowania: bez gotowania


  • Autor:
  • Ocena:
    (głosy: 1)
     

Składniki:


Składniki:

- 2 duże ogórki
- 1/2 szklanki posiekanej mięty
- 1 pęczek koperku
- 1, 5 dużego jogurtu naturalnego
- 1 łyżeczka świeżo mielonego pieprzu
- szczypta soli morskiej

Sposób przygotowania:

1. Myjemy ogórki, miętę i koperek. Ogórki ścieramy na dużych oczkach do dużej miski, dodajemy siekaną miętę i koperek.
2. Do warzyw dodajemy jogurt, pieprz i sól. Mieszamy wszystko dokładnie i wstawiamy do lodówki na 2 godzinki. Podajemy z uśmiechem na twarzy! :) .

Oceń:
Dziękujemy!
poleć znajomemu drukuj zgłoś naruszenie

Komentarze

Nikt nie dodał jeszcze komentarza.

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.


Dodaj nowy przepis
webstar 2012