Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o polityce cookies i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Nowe zasady wchodzące w życie 25 maja 2018. (więcej)

CHŁODNIK Z ZAŚCIANKA

  • łatwe
  • do 60 min

Pora dania: obiad

Głowne składniki: warzywa

Sposób przygotowania: gotowane


  • Autor:
  • Ocena:
    (głosy: 0)
     

Składniki:

SKŁADNIKI:
• 1 l maślanki
• Szklanka kwaśnej śmietany
• 2 duże dojrzałe pomidory
• Ogórek
• Pieczona pierś kurczaka
• 2 jajka ugotowane na twardo
• Szklanka posiekanej zieleniny (pietruszka, szczypiorek, sporo koperku)
• Sól, biały pieprz

Sposób przygotowania:

WYKONANIE:
1. Obrane z e skóry mięso kurczaka drobno siekamy.
2. Jajka obieramy ze skorupek, kroimy w pół plasterki.
3. Do wazy wkładamy mięso, jajka , pokrojone w drobną kostkę pomidory (wcześniej obrane ze skórki i pozbawione pestek), całość lekko oprószamy przyprawami i zalewamy maślanką spienioną ze śmietaną i wymieszana z utartym (wcześniej obranym i pozbawionym pestek) ogórkiem .
4. Składniki mieszamy, obficie posypujemy zieleniną i od razu podajemy.
Uwaga: ogórek dodajemy w ostatniej chwili, by nie puścił zbyt wiele soku i nie rozrzedził zupy.

Oceń:
Dziękujemy!
poleć znajomemu drukuj zgłoś naruszenie

Komentarze

Nikt nie dodał jeszcze komentarza.

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.


Dodaj nowy przepis
webstar 2012