Przepisy: Kuchnia polska
Ciasto z porzeczkami
- łatwe
- do 60 min
Jaka?: Kuchnia wiejska
Region: Małopolska
Koszt przygotowania: tanie
Pora dania: podwieczorek
Liczba osób: 4 i więcej
Dieta: niskokaloryczna
Głowne składniki: nabiał , mąki, kasze , makarony, owoce,
Okazje: piknik
Sposób przygotowania: pieczone
- Autor: katarzyna_mazur
-
Składniki:
2 szklanki mąki pszennej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
2 łyżki mąki ziemniaczanej
1 szklanka cukru
cukier waniliowy
szklanka oleju
aromat cytrynowy
porzeczki czerwone
dodatkowo na kruszonkE 1/4 kostki margaryny, szklanka mąki 3 łyżki cukru
Komentarze
Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.