Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o polityce cookies i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Nowe zasady wchodzące w życie 25 maja 2018. (więcej)

Ciasto z porzeczkami

  • łatwe
  • do 60 min

Jaka?: Kuchnia wiejska

Region: Małopolska

Koszt przygotowania: tanie

Pora dania: podwieczorek

Liczba osób: 4 i więcej

Dieta: niskokaloryczna

Głowne składniki: nabiał , mąki, kasze , makarony, owoce,

Okazje: piknik

Sposób przygotowania: pieczone


  • Autor:
  • Ocena:
    (głosy: 0)
     

Składniki:

7 jajek
2 szklanki mąki pszennej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
2 łyżki mąki ziemniaczanej
1 szklanka cukru
cukier waniliowy
szklanka oleju
aromat cytrynowy
porzeczki czerwone
dodatkowo na kruszonkE 1/4 kostki margaryny, szklanka mąki 3 łyżki cukru

Sposób przygotowania:

Jajka zmiksować z cukrami na pulchną masę, dodać olej, następnie przesiane mąki z proszkiem do pieczenia, olejek cytrynowy, wszystko dokładnie wymieszać. Wylać na blaszkę o wymiarach 25x35 , na wierzchu ułożyć porzeczki i posypać zagniecioną kruszonką. Piec ok 50 min, w temp. 180 stopni.

Oceń:
Dziękujemy!
poleć znajomemu drukuj zgłoś naruszenie

Komentarze

Nikt nie dodał jeszcze komentarza.

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.


Dodaj nowy przepis
webstar 2012