Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o polityce cookies i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Nowe zasady wchodzące w życie 25 maja 2018. (więcej)

Cookies z masłem orzechowym

  • łatwe
  • do 30 min

Koszt przygotowania: średnie

Pora dania: podwieczorek

Liczba osób: 4 i więcej

Głowne składniki: mąki, kasze , makarony

Okazje: przyjęcie , piknik, urodziny,

Sposób przygotowania: pieczone


  • Autor:
  • Ocena:
    (głosy: 0)
     

Składniki:

160g. mąki ( najlepiej orkiszowej)
110g cukru
2 jaja
60g. masła
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
1/2 łyżeczki soli
3 tabliczki gorzkiej czekolady
1 łyżeczka ekstraktu pomarańczowego -opcjonalnie
2-3 czubate łyżki masła orzechowego

Sposób przygotowania:

2 tabliczki czekolady rozpuszczamy w kąpieli wodnej i odstawiamy do przestudzenia. Ciepłą czekoladę, masło i ekstrakt łączymy. Oddzielnie ucieramy jajka z cukrem po czym dodajemy do masy czekoladowej. Na koniec dodajemy wszystkie sypkie składniki i ostatnią, pokruszoną tabliczkę czekolady. Formujemy małe kulki, układamy na wyłożonej pergaminem blaszce, lekko spłaszczamy i na każdej robimy kilka kleksów z masła orzechowego. Pieczemy 20 min. w 160*C

Oceń:
Dziękujemy!
poleć znajomemu drukuj zgłoś naruszenie

Komentarze

Nikt nie dodał jeszcze komentarza.

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.


Dodaj nowy przepis
webstar 2012