Przepisy: Kuchnia polska
Dietetyczne ciasto czekoladowe bez tłuszczu i cukru!
- łatwe
- do 60 min
Koszt przygotowania: tanie
Pora dania: podwieczorek
Liczba osób: 4 i więcej
Dieta: niskokaloryczna
Głowne składniki: warzywa
Okazje: przyjęcie , Wielkanoc , Boże Narodzenie, piknik, urodziny, Sylwester, afrodyzjaki, inne,
Sposób przygotowania: pieczone
- Autor: emilia_lupa
-
Składniki:
- 2 jajka
- 2 łyżeczki miodu
- 1/4 szklanki przecieru jabłkowego
- 1 szklanka mąki pszennej
- 1/2 szklanki kakao
- 2 łyżeczki sody
- 2 szklanki cukinii
Na polewę:
- 60 g gorzkiej czekolady
- 1 łyżeczka oleju kokosowego
Sposób przygotowania:
2. Rozgrzewamy piekarnik do 150 stopni. Do masy dodajemy mąkę, kakao i sodę. Jeżeli mamy problem z konsystencją ciasta, dodajemy trochę więcej przecieru.
3. Do wyłożonej papierem do pieczenia foremki wlewamy ciasto i pieczemy przez około 40 minut.
4. Jeżeli ciasto już wystygnie, pozostaje nam tylko polać ją polewą. Gorzką czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej i dodajemy olej kokosowy.
5. Polewę wylewamy na ciasto i zajadamy :) .
Komentarze
Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.