Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o polityce cookies i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Nowe zasady wchodzące w życie 25 maja 2018. (więcej)

Dietetyczne ciasto czekoladowe bez tłuszczu i cukru!

  • łatwe
  • do 60 min

Koszt przygotowania: tanie

Pora dania: podwieczorek

Liczba osób: 4 i więcej

Dieta: niskokaloryczna

Głowne składniki: warzywa

Okazje: przyjęcie , Wielkanoc , Boże Narodzenie, piknik, urodziny, Sylwester, afrodyzjaki, inne,

Sposób przygotowania: pieczone


  • Autor:
  • Ocena:
    (głosy: 0)
     

Składniki:

Na ciasto:
- 2 jajka
- 2 łyżeczki miodu
- 1/4 szklanki przecieru jabłkowego
- 1 szklanka mąki pszennej
- 1/2 szklanki kakao
- 2 łyżeczki sody
- 2 szklanki cukinii
Na polewę:

- 60 g gorzkiej czekolady
- 1 łyżeczka oleju kokosowego

Sposób przygotowania:

1. Cukinię dokładnie myjemy i ścieramy na tarce. Dodajemy jajka, miód i przecier jabłkowy. Wszystko dokładnie mieszamy.
2. Rozgrzewamy piekarnik do 150 stopni. Do masy dodajemy mąkę, kakao i sodę. Jeżeli mamy problem z konsystencją ciasta, dodajemy trochę więcej przecieru.
3. Do wyłożonej papierem do pieczenia foremki wlewamy ciasto i pieczemy przez około 40 minut.
4. Jeżeli ciasto już wystygnie, pozostaje nam tylko polać ją polewą. Gorzką czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej i dodajemy olej kokosowy.
5. Polewę wylewamy na ciasto i zajadamy :) .

Oceń:
Dziękujemy!
poleć znajomemu drukuj zgłoś naruszenie

Komentarze

Nikt nie dodał jeszcze komentarza.

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.


Dodaj nowy przepis
webstar 2012