Przepisy: Kuchnia polska
FASZEROWANA CZERWONA CEBULA
- łatwe
- do 30 min
Region: Mazowsze
Koszt przygotowania: tanie
Pora dania: lunch, podwieczorek
Liczba osób: 4 osoby
Dieta: inna
Głowne składniki: warzywa , nabiał ,
Okazje: piknik
Sposób przygotowania: z grilla
- Autor: roman46
-
Składniki:
• 20 dag fety
• 4 łyżki startego parmezanu
• 1 cytryna
• 3 łyżki jogurtu
• 5 gałązek tymianku
• 2 ząbki czosnku, sól, pieprz
Sposób przygotowania:
Cytrynę umyć, otrzeć skórkę i wycisnąć sok. Fetę utrzeć na gładką pastę z jogurtem i sokiem z cytryny. Dodać parmezan, posiekaną cebulę, skórkę z cytryny i listki tymianku. Farsz doprawić przeciśniętym przez praskę czosnkiem, pieprzem i solą. Wydrążone połówki cebul napełnić masą serową, ułożyć na tacce aluminiowej i piec około 15 minut.
Komentarze
Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.