Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o polityce cookies i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Nowe zasady wchodzące w życie 25 maja 2018. (więcej)

FASZEROWANA CZERWONA CEBULA

  • łatwe
  • do 30 min

Region: Mazowsze

Koszt przygotowania: tanie

Pora dania: lunch, podwieczorek

Liczba osób: 4 osoby

Dieta: inna

Głowne składniki: warzywa , nabiał ,

Okazje: piknik

Sposób przygotowania: z grilla


  • Autor:
  • Ocena:
    (głosy: 0)
     

Składniki:

• 4 czerwone cebule
• 20 dag fety
• 4 łyżki startego parmezanu
• 1 cytryna
• 3 łyżki jogurtu
• 5 gałązek tymianku
• 2 ząbki czosnku, sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Cebule obrać, opłukać, przekroić na połówki. Połówki wydrążyć wyjmując kilka wewnętrznych warstw. Wyjęty miąższ posiekać.

Cytrynę umyć, otrzeć skórkę i wycisnąć sok. Fetę utrzeć na gładką pastę z jogurtem i sokiem z cytryny. Dodać parmezan, posiekaną cebulę, skórkę z cytryny i listki tymianku. Farsz doprawić przeciśniętym przez praskę czosnkiem, pieprzem i solą. Wydrążone połówki cebul napełnić masą serową, ułożyć na tacce aluminiowej i piec około 15 minut.

Oceń:
Dziękujemy!
poleć znajomemu drukuj zgłoś naruszenie

Komentarze

Nikt nie dodał jeszcze komentarza.

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.


Dodaj nowy przepis
webstar 2012