Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o polityce cookies i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Nowe zasady wchodzące w życie 25 maja 2018. (więcej)

GRILLOWANE ROLADKI Z KARKÓWKI Z WARZYWAMI

  • średnie
  • do 60 min

Region: Mazowsze

Koszt przygotowania: średnie

Pora dania: obiad

Liczba osób: 4 i więcej

Dieta: inna

Głowne składniki: warzywa , mięso i podroby,

Okazje: piknik

Sposób przygotowania: z grilla


  • Autor:
  • Ocena:
    (głosy: 0)
     

Składniki:

• 8 cienkich kotletów z karkówki
• ½ papryki czerwonej
• ½ papryki żółtej
• ½ cukinii
• 1 długi ziemniak ugotowany na półtwardo
• 1 łyżeczka przyprawy do ziemniaków
• 1 łyżeczka łagodnej papryki, sól, pieprz, olej

Sposób przygotowania:

Kotlety rozbić przez folię, posypać solą, pieprzem i papryką. Odstawić na pół godziny. Wszystkie warzywa umyć i osuszyć. Papryki pozbawić gniazd nasiennych, pokroić w paski. Cukinię i ziemniaka również pokroić w słupki. Tak pokrojone warzywa posypać przyprawą do ziemniaków.

Na każdym kotlecie ułożyć porcję warzyw, skropić olejem, zwinąć ciasno w roladkę i spiąć wykałaczką. Grillować z obu stron po 20 minut, smarując co pewien czas olejem.

Oceń:
Dziękujemy!
poleć znajomemu drukuj zgłoś naruszenie

Komentarze

Nikt nie dodał jeszcze komentarza.

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.


Dodaj nowy przepis
webstar 2012