Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o polityce cookies i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Nowe zasady wchodzące w życie 25 maja 2018. (więcej)

Karp w galarecie

  • średnie
  • powyżej 60 min

Jaka?: Kuchnia miejska

Koszt przygotowania: średnie

Pora dania: obiad

Liczba osób: 4 i więcej

Głowne składniki: warzywa , ryby i owoce morza,

Okazje: Boże Narodzenie

Sposób przygotowania: gotowane


  • Autor:
  • Ocena:
    (głosy: 0)
     

Składniki:

1 karp
1 marchewka
1 pietruszka
kawałek selera
kawałek pora
1 cebula
sól
pieprz
szczypta cukru
1 łyżeczka żelatyny
3 jajka
cytryna

Sposób przygotowania:

Karpia umyć i wypatroszyć, jeszcze raz umyć, natrzeć solą i pieprzem, pokroić na dzwonka. Z włoszczyzny ugotować wywar, wyjąć warzywa, odcedzić, do gorącego wywaru włożyć pokrojoną rybę i gotować do miękkości. Dodać do wywaru wcześniej namoczoną żelatynę, podgrzać nie dopuszczając do wrzenia. Rybę wyjąć z wywaru, ułożyć na półmisku i zalać wywarem. Można również ozdobić połówkami jajek ugotowanych na twardo lub plasterkami cytryny.

Oceń:
Dziękujemy!
poleć znajomemu drukuj zgłoś naruszenie

Komentarze

Nikt nie dodał jeszcze komentarza.

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.


Dodaj nowy przepis
webstar 2012