Przepisy: Kuchnia polska
KEBABCZETY Z GRILLA
- łatwe
- do 60 min
Pora dania: obiad
Głowne składniki: mięso i podroby
Sposób przygotowania: grillowane
- Autor: grzesio1403
-
Składniki:
SKŁADNIKI:
• ½ kg mielonego mięsa
• Cebula
• 3 ząbki czosnku
• 2 łyżki mięty
• Łyżka miodu
• Łyżka przecieru pomidorowego
• Łyżka mielonej kolendry
• Chili, sól
• 3 łyżki oliwy
• ½ kg mielonego mięsa
• Cebula
• 3 ząbki czosnku
• 2 łyżki mięty
• Łyżka miodu
• Łyżka przecieru pomidorowego
• Łyżka mielonej kolendry
• Chili, sól
• 3 łyżki oliwy
Sposób przygotowania:
WYKONANIE:
1. Cebulę i czosnek posiekaj. Wyrób z mięsem, miętą, miodem, przecierem i kolędrą, przypraw do smaku.
2. Z masy formuj na patyczkach podłużne kotlety, skrop je oliwą.
3. Piecz na grillu około 15 minut, co jakiś czas obracaj
1. Cebulę i czosnek posiekaj. Wyrób z mięsem, miętą, miodem, przecierem i kolędrą, przypraw do smaku.
2. Z masy formuj na patyczkach podłużne kotlety, skrop je oliwą.
3. Piecz na grillu około 15 minut, co jakiś czas obracaj
Komentarze
Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.