Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o polityce cookies i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Nowe zasady wchodzące w życie 25 maja 2018. (więcej)

Lekki jogurt owocowy.

  • łatwe
  • do 60 min

Głowne składniki: nabiał , owoce,

Sposób przygotowania: bez gotowania


  • Autor:
  • Ocena:
    (głosy: 0)
     

Składniki:

Składniki:
• 20 dag rabarbaru
• 3 łyżki żelatyny
• 6 łyżek cukru
• 1 łyżeczka soku z cytryny
• 3 łyżki syropu truskawkowego
• 50 dag gęstego jogurtu naturalnego typu greckiego
• 4 łyżki płynnego miodu
• 20 dag truskawek
• Waflowe rurki

Sposób przygotowania:

Przygotowanie:
• Rabarbar oczyść, opłucz i osusz, pokrój na małe kawałki.
• Żelatynę rozpuść w małej ilości letniej wody.
• Do rondla wlej 100 ml wody, dodaj cukier, zagotuj. Wlej sok z cytryny, wrzuć rabarbar. Gotuj 5-8 minut.
• Rabarbar wyjmij. Do syropu dodaj rozpuszczoną żelatynę, wymieszaj. Połącz z syropem truskawkowym, ostudź.
• Rozlej do szklanek, włóż rabarbar, ustaw naczynia w pozycji półleżącej w lodówce. Gdy masa stężeje, dodaj jogurt z miodem i truskawkami.
• Podaj z rurkami.

Oceń:
Dziękujemy!
poleć znajomemu drukuj zgłoś naruszenie

Komentarze

Nikt nie dodał jeszcze komentarza.

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.


Dodaj nowy przepis
webstar 2012