Przepisy: Kuchnia polska
Lekki jogurt owocowy.
- łatwe
- do 60 min
Głowne składniki: nabiał , owoce,
Sposób przygotowania: bez gotowania
- Autor: zmodelewski
-
Składniki:
Składniki:
• 20 dag rabarbaru
• 3 łyżki żelatyny
• 6 łyżek cukru
• 1 łyżeczka soku z cytryny
• 3 łyżki syropu truskawkowego
• 50 dag gęstego jogurtu naturalnego typu greckiego
• 4 łyżki płynnego miodu
• 20 dag truskawek
• Waflowe rurki
• 20 dag rabarbaru
• 3 łyżki żelatyny
• 6 łyżek cukru
• 1 łyżeczka soku z cytryny
• 3 łyżki syropu truskawkowego
• 50 dag gęstego jogurtu naturalnego typu greckiego
• 4 łyżki płynnego miodu
• 20 dag truskawek
• Waflowe rurki
Sposób przygotowania:
Przygotowanie:
• Rabarbar oczyść, opłucz i osusz, pokrój na małe kawałki.
• Żelatynę rozpuść w małej ilości letniej wody.
• Do rondla wlej 100 ml wody, dodaj cukier, zagotuj. Wlej sok z cytryny, wrzuć rabarbar. Gotuj 5-8 minut.
• Rabarbar wyjmij. Do syropu dodaj rozpuszczoną żelatynę, wymieszaj. Połącz z syropem truskawkowym, ostudź.
• Rozlej do szklanek, włóż rabarbar, ustaw naczynia w pozycji półleżącej w lodówce. Gdy masa stężeje, dodaj jogurt z miodem i truskawkami.
• Podaj z rurkami.
• Rabarbar oczyść, opłucz i osusz, pokrój na małe kawałki.
• Żelatynę rozpuść w małej ilości letniej wody.
• Do rondla wlej 100 ml wody, dodaj cukier, zagotuj. Wlej sok z cytryny, wrzuć rabarbar. Gotuj 5-8 minut.
• Rabarbar wyjmij. Do syropu dodaj rozpuszczoną żelatynę, wymieszaj. Połącz z syropem truskawkowym, ostudź.
• Rozlej do szklanek, włóż rabarbar, ustaw naczynia w pozycji półleżącej w lodówce. Gdy masa stężeje, dodaj jogurt z miodem i truskawkami.
• Podaj z rurkami.
Komentarze
Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.