
Przepisy: Kuchnia polska
Makaron z warzywami i sosem pomidorowym
- średnie
- do 60 min
Koszt przygotowania: średnie
Liczba osób: 1 osoba
- Autor: kronskymikhailalex
-
Składniki:
200 g makaronu penne, 1 cukinia, 1 papryka czerwona, 1 cebula, 2 ząbki czosnku, 200 ml passaty pomidorowej, 2 łyżki oliwy z oliwek, sól, pieprz, świeża bazylia.
Sposób przygotowania:
Makaron ugotuj al dente. Warzywa pokrój i podsmaż na oliwie, dodaj czosnek. Wlej passatę, dopraw solą i pieprzem, gotuj kilka minut. Połącz z makaronem, udekoruj bazylią. Smaczny, szybki posiłek idealny na każdy dzień. Więcej ciekawych przepisów znajdziesz na https://jogo-do-tigrinho.org









zaloguj się przez Facebook







Komentarze
Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.