Przepisy: Kuchnia polska
MARCHEWKOWY KREM Z CHILLI
- łatwe
- do 60 min
Region: Mazowsze
Koszt przygotowania: tanie
Pora dania: obiad
Liczba osób: 4 osoby
Dieta: inna
Głowne składniki: warzywa
Okazje: inne
Sposób przygotowania: gotowane
- Autor: roman46
-
Składniki:
• 2 małe pory
• 800 g marchewki
• 2 łyżki masła
• 2 łyżki miodu wielokwiatowego
• 2 papryczki chilli
• 1 listek laurowy, kawałek imbiru ok. 3 cm
• 2 l bulionu warzywnego
• śmietana
Sposób przygotowania:
Wlej bulion, przykryj garnek i gotuj do miękkości (ok. 30 minut). Usuń z zupy imbir, chilli i listek. Zmiksuj warzywa w blenderze. Podawaj na ciepło z kleksem gęstej śmietany.
Komentarze
Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.