MARCHEWKOWY KREM Z CHILLI

  • łatwe
  • do 60 min

Region: Mazowsze

Koszt przygotowania: tanie

Pora dania: obiad

Liczba osób: 4 osoby

Dieta: inna

Głowne składniki: warzywa

Okazje: inne

Sposób przygotowania: gotowane


  • Autor:
  • Ocena:
    (głosy: 0)
     

Składniki:


• 2 małe pory
• 800 g marchewki
• 2 łyżki masła
• 2 łyżki miodu wielokwiatowego
• 2 papryczki chilli
• 1 listek laurowy, kawałek imbiru ok. 3 cm
• 2 l bulionu warzywnego
• śmietana

Sposób przygotowania:

Pory oczyść, marchewki obierz i pokrój w plasterki. Papryczki chilli umyj, ponakłuwaj widelcem w kilku miejscach. W garnku rozpuść masło, wrzuć warzywa, smaż przez 5 minut. Dodaj obrany kawałek imbiru ( można go pokroić na plasterki), papryczki chilli, liść laurowy oraz miód i smaż jeszcze 2 minuty.

Wlej bulion, przykryj garnek i gotuj do miękkości (ok. 30 minut). Usuń z zupy imbir, chilli i listek. Zmiksuj warzywa w blenderze. Podawaj na ciepło z kleksem gęstej śmietany.

Oceń:
Dziękujemy!
poleć znajomemu drukuj zgłoś naruszenie

Komentarze

Nikt nie dodał jeszcze komentarza.

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.


Dodaj nowy przepis
webstar 2012