Przepisy: Kuchnia polska
MIODOWE ŻEBERKA Z WARZYWAMI
- łatwe
- do 60 min
Region: Mazowsze
Koszt przygotowania: średnie
Pora dania: obiad
Liczba osób: 4 osoby
Dieta: inna
Głowne składniki: warzywa , mięso i podroby,
Okazje: piknik
Sposób przygotowania: z grilla
- Autor: roman46
-
Składniki:
• 2 łyżki musztardy ziarnistej
• 2 łyżki miodu
• sól, pieprz
• 2 cukinie
• 2 papryki czerwone
• 2 łyżki oliwy
• cytryna
• 1 ząbek czosnku
Sposób przygotowania:
Cukinie pokroić w paski i ułożyć na folii aluminiowej. Papryki pokroić w paski i ułożyć na cukiniach. Czosnek przecisnąć przez praskę. Cytrynę sparzyć, otrzeć ze skórki. Czosnek wymieszać z oliwą i skórką cytrynową, przyprawić solą i pieprzem. Posmarować warzywa, grillować 10 minut. Podawać do gorących żeberek.
Potrawę tą można również przygotować w piekarniku. Żeberka pieczemy ok. 1 godziny w temperaturze 180oC. Warzywa wkładamy do piecyka w połowie pieczenia żeberek
Komentarze
Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.