Przepisy: Kuchnia polska
OGÓRKOWE TUBY
- łatwe
- do 30 min
Region: Mazowsze
Koszt przygotowania: tanie
Pora dania: śniadanie
Liczba osób: 4 osoby
Dieta: inna
Głowne składniki: warzywa , nabiał ,
Sposób przygotowania: inne
- Autor: roman46
-
Składniki:
• 25 dag twarożku śmietankowego lub tłustego twarogu
• 2 łyżki gęstej kwaśnej śmietany 18%
• 1 dymka ze szczypiorkiem
• 1 pęczek rzodkiewek
• 2 łyżeczki marynowanego pieprzu
• Sól, pieprz
Sposób przygotowania:
Twarożek zmiksuj ze śmietaną. Dodaj ogórki, rzodkiewkę, posiekaną dymkę ze szczypiorkiem i marynowany pieprz (jeśli ktoś nie lubi ostrych potraw, można zrezygnować z tego dodatku). Masę posól, ewentualnie oprósz pieprzem, dobrze wymieszaj.
Porcjami przygotowanej sałatki twarożkowej napełnij ogórkowe tuby. Udekoruj wedle uznania, od razu podawaj.
Komentarze
Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.