OSTRY SOS PAPRYKOWY

  • łatwe
  • do 30 min

Jaka?: Kuchnia wiejska

Region: Mazowsze

Koszt przygotowania: tanie

Pora dania: lunch, kolacja

Liczba osób: 4 i więcej

Dieta: dla diabetyków , wegetariańska, inna,

Głowne składniki: warzywa

Okazje: inne

Sposób przygotowania: gotowane


  • Autor:
  • Ocena:
    (głosy: 0)
     

Składniki:

• 1 kg czerwonej papryki
• 100 g ostrej papryczki
• 2 małe główki czosnku
• 1/3 szklanki oliwy
• 1 łyżka soli
• 3 liście laurowe, pieprz ziarnisty
• 1 mały słoiczek koncentratu pomidorowego
• 1/3 szklanki octu
• 100 g cukru

Sposób przygotowania:

Paprykę czerwoną, ostrą i czosnek zmielić przez maszynkę do mięsa. Przełożyć do garnka, dodać liście laurowe, pieprz i gotować ok. 15 minut. Dodać ocet, cukier i koncentrat pomidorowy i wszystko gotować 5 minut.
Nakładać gorący do słoiczków i odwrócić do góry dnem.

Oceń:
Dziękujemy!
poleć znajomemu drukuj zgłoś naruszenie

Komentarze

Nikt nie dodał jeszcze komentarza.

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.


Dodaj nowy przepis
webstar 2012