Przepisy: Kuchnia polska
Owocowe tiramisu
- łatwe
- do 60 min
Koszt przygotowania: średnie
Liczba osób: 4 i więcej
- Autor: terenia
-
Składniki:
500 g serka mascarpone
400 ml skondensowanego niesłodzonego mleka
750g truskawek
2 łyżki soku z cytryny
2 łyżki cukru
Duża paczka biszkoptów (200g)
Filiżanka naparu kawy rozpuszczalnej
400 ml skondensowanego niesłodzonego mleka
750g truskawek
2 łyżki soku z cytryny
2 łyżki cukru
Duża paczka biszkoptów (200g)
Filiżanka naparu kawy rozpuszczalnej
Sposób przygotowania:
Mascarpone i mleko dobrze schłodź.
Truskawki opłucz , odszypułkuj, kilka odłóż. Resztę zmiksuj z sokiem z cytryny i cukrem. Odstaw na 30 minut do lodówki.
Mascarpone zmiksuj na puch, dodawaj mleko cały czas miksując .
Biszkopty pokrój na kawałki a następnie skrop kawą.
Układaj w szklanych pucharkach na zmianę z kremem i truskawkami (ostatnią warstwą powinien być krem). Wierzch deseru udekoruj truskawkami.
Truskawki opłucz , odszypułkuj, kilka odłóż. Resztę zmiksuj z sokiem z cytryny i cukrem. Odstaw na 30 minut do lodówki.
Mascarpone zmiksuj na puch, dodawaj mleko cały czas miksując .
Biszkopty pokrój na kawałki a następnie skrop kawą.
Układaj w szklanych pucharkach na zmianę z kremem i truskawkami (ostatnią warstwą powinien być krem). Wierzch deseru udekoruj truskawkami.
Komentarze
Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.