Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o polityce cookies i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Nowe zasady wchodzące w życie 25 maja 2018. (więcej)

Owocowe tiramisu

  • łatwe
  • do 60 min

Koszt przygotowania: średnie

Liczba osób: 4 i więcej


  • Autor:
  • Ocena:
    (głosy: 0)
     

Składniki:

500 g serka mascarpone
400 ml skondensowanego niesłodzonego mleka
750g truskawek
2 łyżki soku z cytryny
2 łyżki cukru
Duża paczka biszkoptów (200g)
Filiżanka naparu kawy rozpuszczalnej

Sposób przygotowania:

Mascarpone i mleko dobrze schłodź.
Truskawki opłucz , odszypułkuj, kilka odłóż. Resztę zmiksuj z sokiem z cytryny i cukrem. Odstaw na 30 minut do lodówki.
Mascarpone zmiksuj na puch, dodawaj mleko cały czas miksując .
Biszkopty pokrój na kawałki a następnie skrop kawą.
Układaj w szklanych pucharkach na zmianę z kremem i truskawkami (ostatnią warstwą powinien być krem). Wierzch deseru udekoruj truskawkami.


Oceń:
Dziękujemy!
poleć znajomemu drukuj zgłoś naruszenie

Komentarze

Nikt nie dodał jeszcze komentarza.

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.


Dodaj nowy przepis
webstar 2012