Przepisy: Kuchnia polska
PAPRYKA NADZIEWANA RYŻEM I MIĘSEM
- średnie
- do 60 min
Jaka?: Kuchnia wiejska
Region: Małopolska
Koszt przygotowania: tanie
Pora dania: lunch, obiad, kolacja
Liczba osób: 4 i więcej
Dieta: inna
Głowne składniki: inne
Okazje: inne
Sposób przygotowania: pieczone
- Autor: ja_melia
-
Składniki:
ok. 20 dag mięsa mielonego wieprzowego,
cebula,
pieprz, sól,
pół szklanki ryżu
jajko
Sposób przygotowania:
zeszkli.
Mięso wymieszać z ryżem, cebulą, przyprawami i jajkiem.Nadzieniem
wypełnić dokładnie papryki. Wyłożyć garnek paprykami, podlać
bulionem. Dusić około 30 minut. Dolewając co jakiś czas wody.
Komentarze
Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.